You, the petitioner
Zwemstrand 1

Natuur- en zwemrecreatie in de Zuidplas van de Sibelco-groeve in Parkstad vanaf 2020

4,712 signatures

De Zuidplas in Parkstad (in de Sigrano/Sibelco groeve) biedt een unieke kans voor natuur- en zwemrecreatie. Al 15 jaar wordt openstelling van deze natuurplas beloofd maar niet waargemaakt.

Wij hebben een totaalplan dat vanaf de zomer van 2022/2023 wandelen, fietsen, zwemmen en vissen in een goed toegankelijk en beheerd natuurgebied mogelijk moet maken. Voor een hapje en een drankje komt er ook een mooi strandpaviljoen. Wil jij dit ook? Geef ons dan jouw stem en onderteken deze petitie! En vergeet niet de link naar deze petitie te delen met al je vrienden en bekenden.

Klik op onderstaand filmpje om een indruk te krijgen van de beoogde natuur- en zwemrecreatie in en rondom de Zuidplas.

https://petities.nl/system/uploads/12673/original/ikwilbuitenzwemmen-500pix.png

Comité Zuidplas Parkstad 2020

Petition

We

het Comité Zuidplas Parkstad 2020

 

establish that:

  • dat de Zuidplas in de Sigrano/Sibelco groeve in Parkstad geschikt is voor natuur- en zwemrecreatie;

  • dat er al 15 jaar wordt beloofd om deze Zuidplas daarvoor open te stellen;

  • dat wij nu een totaalplan hebben om de Zuidplas veilig te beheren en voor recreatie open te stellen.

 

and request

Provincie Limburg en Sibelco mee te werken aan onze plannen om natuur-, strand- en zwemrecreatie in de Zuidplas in 2020 mogelijk te maken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Provincie Limburg 
Petition desk:
Closing date:
2025-12-31 
Organisation:
Comité Zuidplas Parkstad 2020 
Website:

History

Signatures

Updates

Update status Zwemrecreatie Zuidplas

Gemeente Heerlen en Nationaal Plan Heerlen Noord zijn momenteel (2023) in overleg met vereniging Natuurmonumenten, de nieuwe eigenaar van het gebied, om zwemrecreatie in de Zuidplas op een beheersbare en veilige manier mogelijk te maken. Uw steun aan deze petitie draagt hier zeker aan bij, waarvoor DANK! Hoe meer steunbetuigingen hoe duidelijker het signaal aan de beleidsmakers dat zwemrecreatie in de Zuidplas op brede maatschappelijke steun kan rekenen.

+Read more...

Het wordt hoog tijd dat deze oude belofte aan de inwoners van Parkstad, als compensatie voor de zandwinning, nu ook daadwerkelijk wordt nagekomen. Deel dit bericht a.j.b. met uw contacten zodat nog meer steunbetuigingen aan de petitie kunnen worden toegevoegd. De link naar de petitie is: ikwilbuitenzwemmen.nl

Bewonerscollectief BuurSibelco

Stichting Behoud Brunssummerheide

2023-09-07